top of page
Pilbåge_edited_edited_edited.jpg

Qi Gong

Lärare och inspiratör: Marina Papazian

Start onsdag 20 mars - 8 onsdagar

Plats: Luthagens Massage - Götgatan 6, Uppsala

Tid: kl17.30-18.45

Pris: 1 600kr

För anmälan och betalning kontakta Marina på svenskaenergiskolan@gmail.com

Qi Gong är medvetna rörelser för att optimera energiflödet, flexibiliteten, styrkan, andningen och koordinationen i ett lugnt och meditativt tillstånd. Rörelserna är flödande och mjuka men effekten upplevs som väldigt kraftfulla och stärkande för både rörelseapparaten och sinnet.

I qi gong finner vi en dimension som ofta saknas i andra träningsformer där betoningen ligger mestadels på muskulaturen och fysisk struktur. Den dimensionen är medvetenheten, alltså  koncentrationen på den inre kraften förstärkt genom medveten andning.

En annan viktig aspekt i qi gong är att uppleva olika uttryck av energi i kroppen. ​Qi gong betyder ordagrant "energi-arbete", eller mer bildligt översatt: "att odla livsenergi". Här har vi möjligheten att skapa och uppleva både subtil men även vibrerande och pulserande energi i våra muskler, leder, skelett, bindväv samt kommunikationssystemet i form av våra energibanor.

Ge dig själv gåvan av inre styrka och fysiskt välmående.

Andningskurs i Uppsala

Marina erbjuder privata sessioner i FUNKTIONELL ANDNING där du får lära dig grundläggande kunskaper i andningens anatomi och fysiologi, hur din inre arkitektur fungerar, vilka muskler du bör bli stark i samt hur du slappnar av i specifika överarbetade muskler för att ha djup och bredd i din andning. När du vet hur din kropp egentligen fungerar kan du genom dina dagliga vanor såsom hållning, sittande hållning, små korrigenringar i vissa kroppsdelar och avslappning i andra delar uppleva lugn, fokus samt mer cirkulation och energi. Alla övningar är funktionella, det vill säga att du kan integrera dem i vardagssituationer och aktiviteter.

 

Lärare: Marina Papazian

5 tillfällen à 50 min

Pris: 1 200 kr

Boka tid hos Marina

Det går även att anordna kurser för mindre grupper. Kontakta oss för mer info.

bottom of page