top of page

Kurser

Qigong i Uppsala

Qi Gong är medvetna rörelser för att optimera energiflödet, flexibiliteten, styrkan, andningen och koordinationen i ett lugnt och meditativt tillstånd. Rörelserna är flödande och mjuka men effekten upplevs som väldigt kraftfulla och stärkande för både rörelseapparaten och sinnet.

I qi gong finner vi en dimension som ofta saknas i andra träningsformer där betoningen ligger mestadels på muskulaturen och fysisk struktur. Den dimensionen är medvetenheten, alltså  koncentrationen på den inre kraften förstärkt genom medveten andning.

En annan viktig aspekt i qi gong är att uppleva olika uttryck av energi i kroppen. ​Qi gong betyder ordagrant "energi-arbete", eller mer bildligt översatt: "att odla livsenergi". Här har vi möjligheten att skapa och uppleva både subtil men även vibrerande och pulserande energi i våra muskler, leder, skelett, bindväv samt kommunikationssystemet i form av våra energibanor.

Qigong i Uppsala

Under sommaren erbjuder vi Qi Gong kurser online

 

Du kan vara med var du än befinner dig, bara du kan ha internet uppkoppling. Passen är 60 minuter långa och kostar 150kr / gång. Du anmäler dig genom att mejla mig till alternativakademin@gmail.com, swishar beloppet till 0701304073 och så mejlar jag en zoomlänk till dig.

Vi har alltid föredragit att hålla kurserna med alla deltagare närvarande på plats då vi skapar Qi när vi gör Qi Gong tillsammans och det är alltid bäst. Men många har önskat att utöva Qi Gong under sommaren och då vi inte har möjlighet att hålla regelbundna klasser så väljer vi att köra online. Vi har många följare som inte ens bor i Uppsala så för dem kan detta vara en utmärkt lösning! En annan fördel är att vi kommer att erbjuda olika tider så det kan funka om man har svårt att vara med vissa dagar och tider.

Lärare: Marina Papazian

Tisdag 30/5, kl.19

Onsdag 7/6, kl.11 och 17

Fler datum läggs upp inom kort.

Andningskurs i Uppsala

Marina erbjuder privata sessioner i FUNKTIONELL ANDNING där du får lära dig grundläggande kunskaper i andningens anatomi och fysiologi, hur din inre arkitektur fungerar, vilka muskler du bör bli stark i samt hur du slappnar av i specifika överarbetade muskler för att ha djup och bredd i din andning. När du vet hur din kropp egentligen fungerar kan du genom dina dagliga vanor såsom hållning, sittande hållning, små korrigenringar i vissa kroppsdelar och avslappning i andra delar uppleva lugn, fokus samt mer cirkulation och energi. Alla övningar är funktionella, det vill säga att du kan integrera dem i vardagssituationer och aktiviteter.

 

Lärare: Marina Papazian

5 tillfällen à 40 min

Pris: 900 kr

Boka tid hos Marina

Det går även att anordna kurser för mindre grupper. Kontakta oss för mer info.

bottom of page