top of page

"Utbildningen blivit en vändpunt i livet"

Det är fantastiskt att känna vilken kraft det är i medvetna energiövningar, och att dessutom kunna anpassa Qigong och meditation efter årstider, och framför allt efter eget behov. Det bor en enorm kraft i det tillsynes enkla, vilket jag blev varse under utbildningen.

Varje dag använder jag något av allt jag lärt mig, t.ex. avslappning, kostkunskap, qi gong eller meditation. Det går liksom inte att leva utan. För mig har utbildningen blivit en vändpunkt i livet. Nu har jag en riktning som jag alltid återvänder till om jag ”går vilse”. En livsinvestering helt enkelt.

Mer och mer förmedlar jag mina kunskaper och erfarenheter till andra, ett riktigt privilegium! Nu fortsätter jag min resa inom akupunkturens värld, ytterligare en spännande dimension. När jag skriver detta inser jag på riktigt vad Energiskolan betytt för mig.

 

Med värme.

Anneli Lund

"Chris och Marina har så mycket att erbjuda"

Jag hade under en längre tid arbetat med att förstå och sökt i mig själv genom meditation, healing, psykologi och genom olika former, tekniker och utbildningar.

 

Efter att ha genomfört Energipedagogutbildningen så kan jag konstatera att den har gett mig kunskaper och erfarenheter som balanserar hela mig på det fysiska och psykiska planet. Det knyter ihop mina tidigare erfarenheter och öppnade dörren till kontakten till den stora cirkeln som livet är.

 

Chris och Marina har med sina energier och kunskaper så mycket att erbjuda och ge till den som vill starta sin resa med Svenska Energiskolan.

 

Fredrik Dahl

"Jag har lärt mig att leva i stunden"

I en svår period i mitt liv har Energipedagogutbildningen gjort att jag kunnat bromsa det skadliga/negativa tillståndet jag befann mig i. Sakta har jag kunnat återvända till min egen natur och återupptäcka mig själv, lyssna på min kropp och dess signaler.

 

Jag har kunnat med hjälp av alla väl bemästrade kursdelar göra energiarbetet till en vana, vi andas väl varje sekund och inte bara någon gång!

 

Jag har stimulerats att inspireras samt inspirera andra att hitta sin egen natur in och ut med beaktande av den österländska synen på livet då och nu. Jag har helt enkelt lärt mig att leva i stunden!

Tack!

Dinu Dunca

En spännande värld att kliva i

Jag hittade Svenska Energiskolan när jag som mest behövde det. Utbildningen hjälpte mig igenom och ur en utmattningsdepression. Jag fick verktyg att hantera min ångest, mina panikattacker och min PTSD.

Det är en spännande värld att kliva in i! Både energimässigt och kunskapsmässigt. Att möta sig själv och flera tusenåriga traditioner och läror. Att få förståelse för hur allt hänger samman. Att kropp, själ och sinne hör ihop.

Min önskan vore att alla med olika typer och nivåer av psykisk ohälsa kunde få möjligheten att gå den här utbildningen. Jag är säker på att det skulle göra skillnad.

Sofie Johansson

"Väver ihop sina kunskaper på ett lätt tillgängligt sätt"

Jag fortsätter nu till hösten utbildningen till Energipedagog hos Svenska Energiskolan.

Chris & Marina har en gedigen erfarenhet inom en mängd områden och väver ihop sina kunskaper på ett lättillgängligt sätt. Det känns lyxigt att få ta del av den bredden!

Jag tycker framför allt om deras passionerade engagemang för energimedicin. Jag har fått många aha-upplevelser, lärt mig tekniker som förbättrat min hälsa och är tacksam att få utveckla mitt stora intresse för energimedicin.

Maria Hallström

Instruktörsutbildning

"Nya insikter och verktyg"

Jag valde att gå utbildningen för att själv kunna hålla kurser och klasser men också för att utvecklas själv på alla plan.

Jag har sedan tidigare grundläggande kunskaper inom Traditionell kinesisk medicin men det har inte känts överflödigt utan tvärtom har jag fått bredare insikt, nya infallsvinklar och perspektiv som jag kan använda även i kroppsbehandlingar.

Chris och Marina lär ut med värme, inkännande och stor kunskap. Det ges tid till egna tankar och reflektioner. Efter en termin längtar jag nu till steg 2 och jag är säker på att jag får ytterligare nya insikter och verktyg som gör att jag kan fortsätta utvecklas på det personliga planet men också gör att jag kan dela med mig av den kunskap jag får. Jag kan varmt rekommendera denna kurs.

 

Lise-Lotte Hellström

"Jag fann min livsväg"

Då jag kom i kontakt med Svenska Energiskolan var jag i process i livet - jag var i ett sökande. Jag behövde finna något tyckte jag då men visste inte riktigt vad jag sökte och heller inte riktigt vad jag "ville" finna. Chris och Marina var och är för mig fantastiska vägledare och inspiratörer, som fanns med mig då jag fann. Jag fann min livsväg.

Genom Svenska Energiskolans verktyg - qigong, andning, Yoga och mycket mer och tillsammans med en varm och tillåtande grupp skapade vi tillsammans fantastiska möten. Jag började förstå vad energi är och ökade min energi medvetenhet mer och mer för varje träff. Genom att jag lärt mig förstå och ökat min energi medvetenhet har jag också kunnat förmedla verktyg som kunnat stödja andra i sitt sökande. Vilket har lett till många fina ringar av medvetenhet på vattnet.
 

Detta skapar vi tillsammans. I mötet med dig så möter jag mig - ett fantastiskt möte jag önskar alla

 

Dessa möten på Svenska Energiskolan - Ren Kärlek

 

Tusen Tack för att ni sprider ert ljus Chris o Marina

Nina Magnusson

Tillbaka till Naturen

“Tillbaka till naturen” är ett uttryck som ofta tillskrivs filosofen Rousseau och hans tankar kring människan och samhället hon skapat. Han ansåg att människans sanna natur förstörs av samhället och jag kan nog bara hålla med om att det samhälle vi byggt för oss allt längre från både vår sanna natur, Moder Jord och naturen vi lever i.

 

Svenska Energiskolans utbildning till Energipedagog har som fokus att istället guida oss tillbaka till oss själva, till vår fysiska kropp, till vår egen unika natur, till vårt Hjärta och det som ger oss liv - energi i dess olika former! Men även till ett liv i större samklang med naturen omkring oss - mindre kämpande, mer följande. Kursstrukturen är lagd efter naturens skiftande cykler och hur de påverkar oss, årstiderna, dygnet, ljuset och mörkret som ligger till grund för det österländska sättet att se Universum, människan och hälsa. Under vintern jobbade vi därför med Vattenelementet, under våren Träelementet osv vilket gjorde att de nya kunskaperna kunde tas emot av både kropp och sinne på en gång. Att en del av praktiken skedde utomhus var ännu ett sätt att verkligen förankra kunskapen genom osmos! 

 

Chris och Marinas gedigna kunskap, både teoretisk och praktisk, fyllde lätt de olika kurstillfällena (och mer finns det!) De är samspelta, nyfikna, öppna, närvarande och ödmjuka inför det arv de för vidare, vilket gav oss alla kursdeltagare en möjlighet att vara oss själva utan dömande, att nyfiket se oss själva och världen med andra ögon, andra sinnen. De brinner för “walk the talk”, att verkligen fortsätta fördjupa och leva sin kunskap och föra den vidare i så ren form som möjligt. Deras personligheter och olika kunskap kompletterar varandra mycket väl och de bjuder generöst på sig själva. Jag kan efter 10 års vandrande i deras olika sammanhang verkligen rekommendera dem som lärare och guider för både nybörjare och de som praktiserat ett tag.

 

Praktik varvas med teori på ett helt naturligt sätt och jag värdesätter enormt möjligheten att direkt använda teorin i övningarna. Då jag som shiatsuterapeut, akupunktör och qi gongledare redan praktiserat de tekniker de lär ut ett tag, gav kursen mig en möjlighet att bara vara i det, inte tänka så mycket på teorin utan låta kroppen minnas vad den redan vet. Denna möjlighet att förkroppsliga kunskapen gjorde att jag med mycket större lätthet idag kan tala om filosofin och teorin, visa övningarna med större precision och verkligen känna att kunskapen är min. Det är jag fantastisk tacksam för, att kunna stå framför en grupp medmänniskor och bara låta orden flöda utan en uniform på mig (gammal reseledare) utan som mig själv.

 

Filippa Freed

"En utbildning som behövs nu för att vi ska kunna skapa den framtid vi önskar"

När jag bestämde mig för att gå Energipedagogutbildningen hade jag några månader tidigare blivit sjukskriven för utmattningssyndrom. Så som många andra i dagens samhälle hade jag kört på för hårt, för länge och inte fått den återhämtning jag behövde. Jag var ur balans och hade förlorat min sanna kontakt med både kroppen och själen. Det gick inte att blunda för det längre och efter att ha deltagit i en härlig workshop med Chris och Marina på Svenska Energiskolan bestämde jag mig. Energipedagogutbildningen fick bli min efterlängtade retreat, min möjlighet till att ge mig själv den tid och de verktyg för återhämtning och balans som jag så väl behövde.

I qigongen fann jag ro och kände hur livskraften åter flödade i kroppen, jag började utveckla en ökad sensitivitet för att känna energier och upptäckte hur väl jag trivdes med de flödande meditativa rörelserna. Jag fick möjlighet att fördjupa mig i meditation, andning och medveten avslappning - så viktiga verktyg för daglig stresshantering och ökad kroppskännedom. Energiläran från Kinesisk medicin  om elementen och meridianerna var väldigt intressant och blev en så naturlig del av utbildningen då upplägget på kurshelgerna följde årstidernas skiftningar och kunskapen införlivades genom de olika qigong formerna.

 

Jag älskade den avslappnade atmosfären i gruppen och upplägget under kurshelgerna, som gav utrymme för många olika övningar, intressant teori, djupa samtal och skratt, samt avkoppling. Denna utbildning bjuder på så mycket mer än vad det rika kursupplägget berättar om, för Chris och Marina delar så frikostigt med sig av sin gedigna kunskap i både teori och praktik och deras pedagogik innehåller många dimensioner.

Mitt syfte med att gå Energipedagogutbildningen var att just få verktyg för att balansera min egen hälsa och som en enorm bonus gav den mig möjligheten att kunna få arbeta med att dela vidare dessa verktyg genom att hålla egna workshops och grupper i meditation, qigong och medveten avslappning. Energiläran gav mig också en större helhetsförståelse för mig som terapeut och möjlighet att fördjupa de massagebehandlingar som jag redan arbetade med.

 

Som ni hör så är jag väldigt nöjd med utbildningen och jag kan varmt rekommendera den för alla som vill balansera sin egen hälsa eller arbeta för att stärka andras. Det är en utbildning som behövs nu för att vi ska kunna skapa den framtid vi önskar.

Petra Smedborn

"Jag har fått flera ben att stå på i mitt företag"

När jag såg utbildningen till energipedagog visste jag med en gång: den ska jag gå! Den innehåller allt det jag är intresserad av dvs: qigong, meditation och avslappningsövningar.

 

Nu får jag fördjupa mig i alla mina intressen och det i en enda utbildning! Jag ser fram emot varje träff med lärarna Marina och Chris som är trevliga och har en gedigen kunskap att lära ut.

 

I mitt företag som zonterapeut och tuinamassör har jag mycket nytta av det jag får lära mig på utbildningen, kunskaper som jag kan ge vidare till mina kunder och som jag själv också dagligen använder.

 

Nu i höst ska jag leda grupper i qigong, jag har fått flera ben att stå på i mitt företag.

 

Jag har ca 45 mil/väg till utbildningen men det är värt det! Jag rekommenderar varmt denna utbildning.

Camilla Backlund

Instruktörsutbildning
bottom of page