Utbildning till Energipedagog

Svenska Energiskolan visar enkla sätt att lära sig ta kontroll över den inre miljön som i sin tur styr vår vardag, våra tankar, känslor och beteende. Att förstå och bemästra energi skapar bra förutsättningar både för vår vardagshälsa och andliga utveckling. Det ger också en slags hälsoförsäkring som komplement till den materiella försäkring för inre trygghet inför mindre och större utmaningar i livet.

Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av hälsa, rörelse och medvetenhet. Man kan lära sig det vi erbjuder som egenvård för hållbar hälsa men även arbeta med det professionellt och undervisa.  Inga förkunskaper krävs. Läs mer om Svenska Energiskolans filosofi och utbildningens syfte.

Yoga at Home

De viktigaste verktygen vi lär ut för att bli Energipedagog är:

Steg 1 inkluderar följande ämnen och du kan börja arbeta med dessa kunskaper i form av kurser, workshops, föreläsningar, event och tjänster för företag, hälsoresor m.m.

 

De Åtta Skatterna: ett gediget qi gongprogram med rötter i den traditionella kinesiska medicinen

Fem elementens qi gong: en enkel och flödande form som förkroppsliggar den uråldriga taoistiska filosofin om de fem förvandlingsfaserna

Do-In: ett kort självbehandlingsprogram för att snabbt sätta igång energiflödet i kroppen genom beröring och tryck

Microcosmic orbit: en urgammal meditation där man använder andning, visualisering och fokus på centrala energipunkter på kroppen

Avslappningsövningar för att frigöra blockeringar samt hjälpa core muskulaturen att slappna av och återfå sin spänst

Introduktion till traditionell kinesisk medicin: de fem elementen, meridiansystemet och energilära

Andning: andningsövningar och andningens anatomi och fysiologi

Övningar för hälsosam kroppshållning, inre arkitektur och för att sätta kroppen tillrätta inifrån

Inslag av andra energirelaterade läror såsom yoga och pilates.

Nästa utbildningstart hösttermin 2022.

Datum publiceras under vårterminen

Tid: kl.10-17 alla dagar

Plats

Blåvinden - Tomtebogatan 6, Stockholm

Utbildningsavgift: 13 500 kr vid betalning en månad före start.
Ord. avgift: 15 500 kr

Möjlighet till avbetalning finns.

Kontakta oss för mer information.

Följ oss på Facebook och Instagram

Det mesta av utbildningen är praktiska övningar och tillämpningar, med gedigen teori i form av föredrag och omfattande skriftligt och audiovisuellt utbildningsmaterial. Efter praktiskt och skriftligt prov blir du Energipedagog på nivå 1.

Vi erbjuder alla deltagare vidareutbildning till steg 2 och 3 där vi undervisar fler qi gong program och meditationer, fördjupar oss i energilära och kroppslig och själslig medvetenhet för dem som vill bli Energipedagoger med totalt 240 timmars utbildning. Information om steg 2 och 3 erhålls under Steg 1.

Du får gediget kursmaterial på utbildningen

Jag hade under en längre tid arbetat med att förstå och sökt i mig själv genom meditation, healing, psykologi och genom olika former, tekniker och utbildningar.

 

Efter att ha genomfört Energipedagogutbildningen så kan jag konstatera att den har gett mig kunskaper och erfarenheter som balanserar hela mig på det fysiska och psykiska planet.

 

Det knyter ihop mina tidigare erfarenheter och öppnade dörren till kontakten till den stora cirkeln som livet är.

 

Chris och Marina har med sina energier och kunskaper så mycket att erbjuda och ge till den som vill starta sin resa med Svenska Energiskolan.

 

Fredrik